Angst, Paniek, Fobie

[et_pb_section][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text]

Angst

Angst is een normale emotie die optreedt wanneer we  er sprake is van een bedreiging of een gevaar. In zo’n situatie is angst erg nuttig en helpt het ons lichaam om voor te bereiden op actie.

Als je vaak angstig bent zonder dat er een echte bedreiging aanwezig is of als jouw reacties hierop intenser zijn dan normaal, kan er sprake zijn van een angststoornis. Mensen met een angststoornis ervaren hun angst als zeer hinderlijk en worden beperkt in hun dagelijks leven.

Er zijn behandelmethoden die effectief zijn in het verminderen van de angst. Ik maak gebruik van behandelmethoden zoals emdr, de ‘flash’ techniek, de woosh, imaginaire exposure, comet vaardigheden en cognitieve gedragstherapie.

Mijn werkwzijze voor angstklachten bestaat uit een intake , waarbij we samen de doelen van de behandeling bepalen en waarin ik uitleg geef over hoe de behandeling eruit zou kunnen zien.

In de daaropvolgende sessie zullen we onderzoeken  hoe jouw lichaam reageert wanneer je angst ervaart en bespreken we hoe je deze reacties met jouw gedachten kunt beïnvloeden.

Indien nodig plannen we 1 à 2 sessies emdr of een andere snelle traumatherapie.

We gaan we aan de slag met stoppen van niet functioneel gedrag (gedrag dat je jezelf hebt aangeleerd als gevolg van de angst) en het aanleren van nieuw helpend gedrag.

Vervolgens zal ik je begeleiden terwijl je situaties opzoekt die bij jou angst opwekken om te onderzoeken of jouw angstige verwachting uitkomt. Tijdens dit proces leer je steeds beter jezelf gerust te stellen. Door deze situaties stap voor stap te benaderen, zal je zelfvertrouwen groeien en zul je meer grip en controle ervaren.

Als je worstelt met angstklachten en graag meer informatie wil over hoe ik je kan helpen, neem dan gerust vrijblijvend contact met mij op.

Paniek

Paniekaanvallen kenmerken zich door hevige emoties van angst, met klachten zoals hartkloppingen, trillen, transpireren, benauwdheid, plotseling warm of koud worden, duizeligheid of een tintelend gevoel. Na een paniekaanval, maken veel mensen zich zorgen over de mogelijkheid van een volgende aanval. Dit kan leiden tot vermijdingsgedrag, waarbij men bepaalde situaties of plaatsen probeert te vermijden uit angst voor een nieuwe aanval. Soms kan dit gedrag subtiel zijn, zoals het alleen boodschappen doen met een partner of het altijd hebben van een mobiele telefoon of kalmeringstabletje. Deze angsten kunnen een grote impact hebben en je leven behoorlijk beperken.

Er zijn behandelmethoden die effectief zijn in het verminderen van de angst. Ik maak gebruik van behandelmethoden zoals emdr, de ‘flash’ techniek, de woosh, imaginaire exposure, comet vaardigheden en cognitieve gedragstherapie.

Mijn werkwijze voor paniekklachten bestaat uit een intake, waarbij we samen de doelen van de behandeling bepalen en ik uitleg geef over hoe de behandeling eruit zou kunnen zien.

In de volgende sessies zullen we samen onderzoeken hoe jouw lichaam reageert tijdens een paniekaanval en hoe je hiermee kunt omgaan. Indien nodig plannen we 1 à 2 sessies emdr of een andere snelle traumatherapie.

We werken ook aan het veranderen van ongewenste gedachten en gedrag en ik help je om stap voor stap de situaties waar je bang voor bent te confronteren. Hierdoor zult je weer vertrouwen krijgen in jezelf en zult je meer grip en controle ervaren.

Als je worstelt met paniekklachten en graag meer informatie wil over hoe ik je kan helpen, neem dan gerust vrijblijvend contact met mij op.

Fobie

Een specifieke fobie is een overdreven of onredelijke angst voor een specifiek  object of situatie. Dat kan bijvoorbeeld een angst voor spinnen, hoogtes, vliegen of bloed zijn. Deze angsten kunnen een grote impact hebben op het leven en erg belastend zijn.

Er zijn behandelmethoden die effectief zijn in het verminderen van de angst. Ik maak gebruik van emdr, de ‘flash’ techniek, de woosh, imaginaire exposure, comet vaardigheden en cognitieve gedragstherapie.

Mijn werkwijze voor een specifieke fobie bestaat uit een intake, waarbij we samen de doelen van de behandeling bepalen en waarin ik uitleg geef over hoe de behandeling eruit zou kunnen zien.

Vervolgens zullen we een aantal behandelsessies plannen waarbij we de methode gebruiken die het beste bij jouw specifieke fobie en behoefte past.

Daarna zullen we een terugkom gesprek hebben om te evalueren hoe de behandeling is verlopen en om te bespreken of er nog klachten zijn waarvoor verdere behandeling nodig is.

Als je worstelt met een specifieke fobie en graag meer informatie wil over hoe ik je kan helpen, neem dan gerust vrijblijvend contact met mij op.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]