Burn-out en gerelateerde klachten

Burn-out en gerelateerde klachten

 

Van slapeloosheid en vermoeidheid tot hoofdpijn, maagpijn en veranderingen in eetlust, er zijn vele manieren waarop je lichaam je kan laten weten dat je burn-out bent. Mentaal kun je merken dat je een korter lontje hebt en je geheugen en concentratievermogen verslechteren.

De klachten kunnen variëren in ernst en duur. Werkstress, overspanning en burn-out kunnen langzamerhand in elkaar overgaan. Hoewel een beetje stress of spanning soms kan helpen om het beste uit jezelf te halen, kan teveel stress leiden tot overbelasting en burn-out. Wanneer je geen moment meer kan vinden om te ontspannen is het tijd om professionele hulp te zoeken.

Mijn werkwijze begint met het analyseren van welke factoren hebben bijgedragen aan je huidige klachten en het verbeteren van je lichamelijke conditie.

In de volgende fase gaan we in op hoe je op een mentaal gezonde manier om kunt gaan met deze factoren en hoe je veerkracht en weerbaarheid kan vergroten. We analyseren bijvoorbeeld wat grenzen stellen lastig kan maken en hoe je jezelf hierin kunt trainen om beter te worden.

Snelle trauma therapieën, zoals emdr, de  ‘flash’ techniek of ‘woosh’ kunnen helpen om coping te versterken en om nieuwe klachten te voorkomen.

Als u zich zorgen maakt over uw stress niveau of burn-out symptomen, aarzel dan niet om vrijblijvend contact met mij op te nemen. Samen kunnen we werken aan een plan om uw klachten te verminderen en uw levensbalans te herstellen.