Werknemer & Evitare

Coaching

 

Coaching is een vorm van begeleiding waarbij een professional je adviseert en ondersteunt bij vraagstukken die zich voordoen in je leven, zonder dat dit leidt tot ernstige psychische gezondheidsproblemen. Dit kan op verschillende levensgebieden, zoals werk, work-life balance, loopbaan, relaties en persoonlijke ontwikkeling.

Soms kan het voorkomen dat je vastloopt bij een bepaald onderwerp of thema. Je blijft maar over nadenken zonder dat er een oplossing volgt. In dat geval kan coaching helpen. Een objectieve professional die met je meedenkt en de juiste vragen kan stellen. Hierdoor krijgt je weer grip op je denken. Je kunt weer verder in plaats van in cirkels te blijven denken.

Coaching: Herstellen & Groeien

 

Mijn werkwijze begint met het analyseren van welke factoren hebben bijgedragen aan je huidige klachten en het verbeteren van je lichamelijk conditie. 

In de volgende fase gaan we in op hoe je op een mentaal gezonde manier om kunt gaan met deze factoren. We analyseren wat grenzen stellen lastig kan maken en hoe je jezelf kunt trainen om hier beter in te worden. We bespreken hoe je je veerkracht en weerbaarheid kan vergroten. Allemaal stappen naar cognitief herstel, oftewel, herstel van je vermogen om te kunnen denken en concentreren.

Ik maak gebruik van snelle trauma therapieën, zoals Eye Movement Desentitisation & Reprocessing (EMDR), de Flash of de woosh- techniek. Therapiemethodes gericht op de werking van het brein. Dit kan helpen om coping te versterken en om nieuwe klachten te voorkomen. Ook maak ik gebruik van Cognitieve Gedragstherapie (CGT).

Een belangrijk onderdeel van de coaching is zingeving. Wat geeft betekenis aan je leven? Wat is belangrijk voor je?

De coaching is individueel maar zo nodig plannen we een sessie met collega’s, leidinggevende of partner.

De behandeling is kortdurend en bestaat meestal uit een intake en zes sessies. Tussen de gesprekken door is er via de mail contact over belangrijke zaken.

x