MEER OVER MIJ

Wie ben ik

Ik ben Gerdien Noltes. Ik ben een bevlogen psycholoog.

Ik ben mijn loopbaan begonnen als verpleegkundige en heb op verschillende afdelingen gewerkt. De laatste jaren met heel veel plezier op de kinderafdeling. Daar ontstond ook mijn interesse in psychologie.

Na mijn afstuderen ben ik gaan werken in een praktijk voor psychotherapie. Ik heb aanvullend nog verschillende opleidingen gedaan en heb mij gespecialiseerd in trauma, angst- en burn-out klachten. Ik ben toegewijd aan mijn werk en blijf me ontwikkelen door deel te nemen aan opleidingen en trainingen.

Op dit moment werk ik naast mijn eigen praktijk veel voor de politie, het openbaar ministerie en de rechtspraak.

 

Ik werk voor bedrijven, organisaties en zelf betalende particulieren. Ik bied geen behandelingen (meer) aan die door de zorgverzekeraar worden vergoed. De coaching vindt plaats in mijn praktijkruimte maar soms ook incompany.

uitleg:

Cognitieve gedragstherapie

CGT (Cognitieve gedragstherapie) is een bewezen effectieve behandelmethode die voor de behandeling van verschillende soorten psychische klachten.

Cognitieve gedragstherapie is een combinatie van cognitieve en gedragstherapie. Gedragstherapie richt zich op hoe ons gedrag invloed heeft op onze gevoelens, terwijl cognitieve therapie zich richt op hoe onze gedachten invloed hebben op onze gevoelens. Door deze twee benaderingen te combineren, is de behandeling nog effectiever.

Voor meer informatie over cognitieve gedragstherapie kun je ook terecht op de website van de vgct-vereniging.

Emdr

EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) is een wetenschappelijk onderbouwde en effectieve behandelmethode voor het verwerken van emotionele stress. Deze techniek is ontwikkeld voor het behandelen van posttraumatische stressstoornissen, maar wordt tegenwoordig ook succesvol toegepast bij andere psychische klachten zoals angststoornissen, fobieën en depressie.

Emdr maakt gebruik van oogbewegingen. Deze oogbewegingen zorgen ervoor dat de herinnering op een andere manier wordt opgeslagen in het brein, waardoor de emotionele pijn afneemt. Het is een kortdurende therapievorm.

Voor meer informatie over emdr kun je ook terecht op de website van de emdr verenigingvereniging.